Μαρίνα Ψιλούτσικου – Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;

Pos-tha-kano-to-paidi-mou-na-agapisei-to-sxoleio-Psiloutsikou

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο; – εξώφυλλο βιβλίου

Είναι ένα βιβλίο που πραγματεύεται το θέμα της εκπαίδευσης από την οπτική των γονέων. Δίνει κατευθύνσεις για ερωτήματα που τους απασχολούν, φωτίζει πτυχές τις οποίες δεν έχουν σκεφτεί, βάζει στο τραπέζι θέματα που θεωρούνται άσχετα αλλά είναι απολύτως σχετικά και υποβάλλει σε έλεγχο κάποιες γενικά αποδεκτές «αλήθειες» που ακόμα κι αν κάποτε υπήρξαν αληθινές σήμερα είναι απολύτως αβάσιμες. Ο σκοπός του είναι να βοηθήσει τους γονείς των μαθητών ή των υποψήφιων μαθητών να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να ενδιαφερθούν για τη μάθηση, να δουν την ενδιαφέρουσα πλευρά του σχολείου αντί να εστιάζουν στις στείρες παραμέτρους του, δηλαδή τους βαθμούς, τις εξετάσεις και τα πτυχία.

Θα βρείτε απαντήσεις ή τουλάχιστον τροφή για σκέψη σε ερωτήματα όπως τα παρακάτω.

Ποια σχέση μπορεί να έχει το savoir vivre με την πρόοδο στο σχολείο; Ποια είναι τα τριτεύοντα μαθήματα και γιατί είναι εξίσου σημαντικά με τα πρωτεύοντα; Ποια θέση μπορεί να έχει η χημεία στη Νομική Σχολή του Harvard ή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών; Πώς μπορούν τα αυστηρά δομημένα μαθηματικά να διδάσκουν την απόλυτη ελευθερία; Πόσο διαφορετικοί μπορεί να είναι δυο μαθητές που έχουν τον ίδιο βαθμό; Γιατί το Internet είναι τεράστιο δώρο που δεν πρέπει να στερηθεί κανένα παιδί; Πώς είναι να πηγαίνεις σχολείο με λαχτάρα να μάθεις περισσότερα και πώς να πηγαίνεις με φόβο για το τι ακόμα δεν ξέρεις; Πόσο καθορίζουν οι λέξεις που ξέρουμε τα συναισθήματα και τη σκέψη μας?

Link: http://www.dioptra.gr/Vivlio/463/719/Pos-tha-kano-to-paidi-mou-na-agapisei-to-sxoleio/

Μαρίνα Ψιλούτσικου

Η Μαρίνα Ψιλούτσικου γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει διδακτορικό στη Στρατηγική των Επιχειρήσεων και διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Άρθρα της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά καθώς και στον Τύπο. Διετέλεσε σύμβουλος στa Υπουργείa Ανάπτυξης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, από το 2006 έως το 2012. Ασχολείται με το Life Coaching σε επίπεδο στρατηγικής και λήψης αποφάσεων. Όραμά της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα της σύγχρονης καθημερινότητας, να θέτουν στόχους συνειδητά και να τους επιδιώκουν με σχεδιασμό και συνέπεια. Για να νιώσουν πραγματικά ελεύθεροι και ασφαλείς. Γράφει στο Cool School (https://psiloutsikou.wordpress.com/) για θέματα εκπαίδευσης και στο Lifestrategy (https://lifestrategyblog.wordpress.com/) για θέματα στρατηγικής και λήψης αποφάσεων. Μέσα από το edx και το Coursera συνεχίζει τις σπουδές της στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου• έχει ήδη παρακολουθήσει επιτυχώς μαθήματα στο Harvard, στο MIT και στο Berkley. Τη συναντάτε: Στο facebook ως Marina Psiloutsikou, Στο twitter ως mpsilout, Στο Linkedin ως Marina Psiloutsikou. Eπικοινωνείτε μαζί της στο mpsilout@aueb.gr.

Leave a Reply