Αντίγραφο Γιάννη Τσαρούχη – Ελευθερία Θεοδωροπούλου

Αντίγραφο Γιάννη Τσαρούχη, Ο Σκεπτόμενος (1939), Λάδι σε καμβά, 100×70

Προσωπογραφία ενός νέου άνδρα, όπου αποδίδεται η τυπική στάση του σκεπτόμενου. Ο σκεπτόμενος έχει μια ανορθολογική σχέση με τον χώρο, καθώς είναι αρκετά μεγαλύτερος απ’ αυτόν. Τα χρώματα και τα περιγράμματα είναι έντονα, όπως έντονη είναι και η εναλλαγή θερμών και ψυχρών χρωμάτων.

Το συγκεκριμένο έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εργασίας με θέμα τη δημιουργία αντιγράφου ενός έργου του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη.

 

Ελευθερία Θεοδωροπούλου

Ελευθερία Θεοδωροπούλου

Η Ελευθερία Θεοδωροπούλου παρέχει έργο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι κάτοχος MBA από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής για τέσσερα χρόνια στο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας και έναν χρόνο μαθήματα κεραμικής στο Εργαστήρι Κεραμικής του ίδιου Οργανισμού. Έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη “Σοφία Λασκαρίδου” του Δήμου Καλλιθέας. Τον ελεύθερο χρόνο, πέρα από τη ζωγραφική, ασχολείται με την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων και κοσμημάτων.

Leave a Reply