Κλεοπάτρα Ντέλιου – Η Πολιτεία των Αμάραντων Ψυχών

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η ζωή δεν είναι παραμύθι και ίσως να έχουν δίκιο.. Πώς θα μπορούσε άραγε η κυρία αυτή η οποία σου δίνει πνοή και φτερά για να πετάξεις να είναι παραμύθι; Η κυρία Ζωή χαρίζει σε όλους σώμα, ταξιδεύει το μυαλό και συνεπαίρνει την ψυχή. Κάποια στιγμή, βέβαια, το σώμα φθείρεται και το μυαλό εξασθενεί, όμως το ταξίδι συνεχίζεται! Υπάρχει νέος προορισμός και δεν είναι άλλος από την πολιτεία όπου η ψυχή νιώθει ελεύθερη και ελαφριά για να πετάξει, η Πολιτεία των Αμάραντων Ψυχών. Ο κόσμος εκείνος που δεν είναι δύσκολο να αγγίξεις, φτάνει να έχεις λίγη πίστη, αγάπη και φτερά για το ταξίδι!

 

Η Πολιτεία των Αμάραντων Ψυχών (αφίσα βιβλίου)

Στο ταξίδι της Ζωής:

“Τα πάντα μπορούμε αρκεί να θέλουμε”.

“Το δύσκολο είναι να πιστεύεις σε αυτά που δεν βλέπεις και όχι σε εκείνα που βρίσκονται μπροστά σου”.

“Ακόμα και για το κακό που μας συμβαίνει έχουμε βάλει και εμείς το χεράκι μας”.

“Καθένας φτιάχνει τον κόσμο του και είμαστε τόσο ευτυχισμένοι όσο αποφασίζουμε να είμαστε”.

“Γιατί αγωνιάς, γιατί φοβάσαι να κάνεις λάθος, να εκτεθείς; Μη φοβάσαι να πέσεις, πάλι θα σηκωθείς! Έχε μόνο θετική αντιμετώπιση στο καθετί και όλα θα γίνουν όπως τους αξίζει”.

“Να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων και να επιτρέπεις στον εαυτό σου μόνο καινούρια λάθη. Ένα λάθος γίνεται σοφία όταν σταματήσει να επαναλαμβάνεται”.

“Αν δεν μάθεις να συγχωρείς, δεν θα γίνει ποτέ ανάλαφρη η ψυχή σου”.

“Κάθε πόρτα θέλει τρόπο για ν’ ανοίξει, η πόρτα της ζωής χρειάζεται να κάνει τις δυσκολίες σου φτερά και τους φόβους σου χαμόγελα”.

“Ζήσε με ψυχή γεμάτη αγάπη και τότε θα βρεις τα φτερά για να πετάξεις. Στην ψυχή κρύβεται το μυστικό της ζωής.

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου το γαλάζιο της Θάλασσας και του Ουρανού σε ταξιδεύουν. Η Κυρία Ζωή τα έφερε έτσι ώστε η Αθήνα και το πανεπιστήμιο να γίνουν το δεύτερό της σπίτι. Αυτός είναι πλέον ο κόσμος όπου “ταξιδεύει” και προσπαθεί να ανακαλύψει μέσα από θεωρίες, πρότυπα και συστήματα ποιότητας. Στη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα απρόσμενο ταξίδι έγινε αναπόφευκτος προορισμός. Για το ταξίδι αυτό δεν είχε προετοιμαστεί, πώς θα μπορούσε άλλωστε; Και ενώ η ψυχή βρήκε τρόπο να εκφραστεί και να γράψει το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, η συγγραφέας συνειδητοποίησε κάτι ανεκτίμητο! Όσα κριτήρια και προδιαγραφές κι αν υπάρχουν στα μοντέλα και τα πρότυπα ποιότητας, μία, ίσως, είναι η βασική προϋπόθεση για την ποιότητα στη ζωή μας: Η συνειδητοποίηση της αξίας και της αιωνιότητας της ψυχής…

Leave a Reply