Αναζήτηση και καταγραφή του φωτός – Φωτεινή Μαλλή

 

Ιωάννινα, Σεπτέμβριος 2013

Από την Λίμνη των Ιωαννίνων…

Φθινόπωρο στα Ιωάννινα

Από την Λίμνη των Ιωαννίνων…

Οι γλάροι αγναντεύουν το πέλαγος

Οι γλάροι αγναντεύουν το πέλαγος

Οι γλάροι αγναντεύουν το πέλαγος… από την Ισλανδία με αγάπη και θερμές ευχαριστίες στην κα Γαλανάκη…

Rapsodhy in Blue - Ρόδος

Rapsodhy in Blue - Ρόδος

Στην παραλία της Ρόδου, με περιέργεια πρόσεξα ότι κάποιοι έψαχναν την άμμο με επιμονή… Ο άνεμος φυσούσε, και ένα πλοίο στο βάθος έφευγε για άγνωστα λιμάνια. Όταν ρώτησα τι ψάχνουν, μου απάντησαν “χρυσό”… η θάλασσα ξεβράζει τα πάντα…

Από την Κίμωλο…

Από την Κίμωλο…

 Από την Κίμωλο… ένας κουβάς εκτελεί χρέη γλάστρας…

Τουρλίδα - Φλαμίνγκος

Αν και επι τρεις μέρες σηκωνόμουνα πριν φέξει και έψαχνα παντού για τα φλαμίνγκο, την τελευταία μέρα και φεύγοντας από την Τουρλίδα, ένα κοπάδι από αυτά προσγειώθηκε ακριβώς μπροστά μου! Το θεώρησα σαν δώρο από τον Θεό!

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Φλαμίνγκος

Φλαμίνγκο πάνω από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Με φακό lensbaby.

Αλατόλοφοι στην λιμνοθάλασσα

Τιβεριάς

Τιβεριάς! Κάπου στις όχθες της περπατούσε κάποτε ο Χριστός…

Δάσος κάπου στη Σλοβενία

Στα δάση της Σλοβενίας μπορεί κανείς να νιώσει ότι μεταφέρθηκε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών!

Πειραιάς

Ένα χειμωνιάτικο δειλινό στο λιμάνι…

Ιουλιανές Άλπεις

Λίγο πριν την κορυφή των Ιουλιανών Άλπεων! Κάπου ανάλογα θα ζούσε και ο Πέρσης ποιητής Ρουμί όταν έγραφε τα ποιήματά του!

Το νησί

Το Νησί. Λίγο πριν το Σούνιο βρίσκεται αυτό το μικρό νησί. Ο ήλιος που έδυε και η διαφάνεια της ατμόσφαιρας εκείνη την ώρα επέτεινε το αίσθημα της μοναξιάς και την εύθραυστη ισορροπία της φύσης. Όπως λέει και το τραγούδι, κάθε άνθρωπος είναι ένα νησί… Κάπου στο βάθος όλοι συναντιόμαστε.

Φωτεινή Μαλλή

Eκτός του ότι εργάζομαι στον Ειδικό Λογαριασμό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996, με ενδιαφέρει πολύ η τέχνη, η δημιουργικότητα και ότι μπορεί να ομορφύνει και να εμπνεύσει τη ζωή μας όπως μία ωραία εικόνα ή μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Η φωτογραφία όμως με μάγεψε γιατί ακόμα και το όνομά της σημαίνει την αναζήτηση και καταγραφή του φωτός. Μαζί με την φωτογραφία ασχολήθηκα και με το Photoshop, έχοντας κατά νου την σύνθεση παραστάσεων ώστε να δημιουργήσω έναν δικό μου τρόπο έκφρασης, και την χρήση μαζί ποιημάτων ή γνωμικών για να μπορώ να μεταφέρω μία σκέψη… Αλλά οι συνδυασμοί που προκύπτουν είναι ατελείωτοι και πολύ συναρπαστικοί, και πραγματικά αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που η ζωή μπορεί να είναι τόσο πλούσια…

Leave a Reply